1,550.00ден

Bovin Cabernet Sauvignon Barrique

Црвено вино, Cabernet Sauvignon
Црвено – Богато и Полно
Винарија: Домашна, Бовин
Земја/Регион: Македонија, Тиквешко
750 ml

Поклонот се спакуван во специјална картонска кутија.

Каберне Совињон Барик на винаријата Бовин е квалитетно суво црвено вино произведено од избрани сорти на јужно-западната страна на Лепово Брдо, зреено 12 месеци во македонски дабови буриња. Ова вино се одликува со пурпурно-црвена боја типична сортата Каберне одгледувана на јаглеродна почва, со овошна арома на зрела црна рибизла и слива. Богато со меки танини, полно и долготрајно со ароми на зрели овошја и послевкус на ванила и кафе. Со соодветно складирање, во ова вино може да уживаме и во следните 10-15 години. Препорачана температура: 15ºC – 17ºC

За овој производ нема коментари.

Само најавени корисници можат да постават коментар.